25+ Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası Background

25+ Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası Background. Yaşadığımız üzücü elazığ depremi sonrasında türkiye'de deprem riski ve fay hattı haritası yeniden gündeme geldi. Deprem haritası, sismotektonik haritalar ve deprem kaynak zonlarında meydana gelebilecek bölgeleri göstererek hazırlanır.

Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası (Kaplı Ve Çıtalı) En ...
Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası (Kaplı Ve Çıtalı) En ... from www.okulcenter.com.tr
Türkiye'nin deprem riski yüksek bölgeleri haritada koyu kırmızı. Türkiye deprem bölgeleri haritası deprem kuşağı. Odtü, boğaziçi, akdeniz, çukurova, sakarya üniversitesi, maden tetkik arama genel müdürlüğü ve afad'ın yaptığı çalışmalar sayesinde türkiye'nin deprem haritası 21 yıldan sonra güncellendi.

Habertürk'te yer alan habere göre, 1996 yılında kullanıma sunulan türkiye'nin deprem bölgeleri haritası afad derpem dairesi başkanlığı tarafından mart 2018'de yenilendi.

Ülkenin çeşitli bölgelerinde ise artçı depremler devam ederken, deprem fay hatları haritası incelenmeye başlandı. Peki ama deprem bölgeleri nerelerdir? Yaşadığımız üzücü elazığ depremi sonrasında türkiye'de deprem riski ve fay hattı haritası yeniden gündeme geldi. Türkiye'nin deprem riski yüksek bölgeleri haritada koyu kırmızı.


Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url