11+ 1939 Erzincan Depremi Ismet Inönü PNG

11+ 1939 Erzincan Depremi Ismet Inönü PNG. İşte bu evlerin hepsi 1992'deki depremde yıkılmış ya da büyük hasar görmüştü. Bu ülkede her zaman bir umut vardır:

Erdoğan Erzincan depremi dedi. Yılmaz Özdil, bir vagon ...
Erdoğan Erzincan depremi dedi. Yılmaz Özdil, bir vagon ... from cdn.yenicaggazetesi.com.tr
Cumhurbaşkanı i̇nönü erzincan'da cumhurbaşkanı i̇smet i̇nönü yurt gezisine çıkmış, malatya'ya oradan'da elazığ'a geçmişti. Yavuz, 1939 depremi (erzincan ve bölgeye etkisi), s. Yüzey dalgası büyüklüğü 7,9 richter ölçeği'ne göre 1939 erzincan depremi sonrası yerle bir olan erzincan kent merkezinden görünüm 39 80 kuzey enlemi ve 39 51 doğu boylamı, odak derinliği 20.

27 aralık 1939'da erzincan'da meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki deprem, türkiye cumhuriyeti tarihinde bu topraklarda ölçülmüş en büyük deprem.

31 aralık günü bölgeye ulaşan ve o dönem cumhurbaşkanı olan i̇smet i̇nönü kendisinden önce gelen vekiller ile birlikte. Depremin yaşanması ile birlikte o bölgelerde incelemelerde bulunduktan sonra gece çetinkaya istasyonundan hareket ederek 31 aralık günü trenle kemah'a gelir. 1939 erzincan depremi,hem depremin şiddeti hem de kış ayının sertliği sebebiyle resmi rakamlara göre 33 bin kişinin hayatını yitirmesine,100 bine depremzede gönderilmişti. Erzincan depremi olduğunda celal bayar başbakandı, 10'uncu hükümet işbaşındaydı, içişleri bakanı refik saydam'dı, bugünkü faik öztrak'ın dedesi faik öztrak bakan değildi cumhurbaşkanı i̇smet i̇nönü, yardım için ankara'dan yola çıkan ilk trene binmişti.


Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url