17+ Türkiye'deki Deprem Bölgeleri Haritası Background

17+ Türkiye'deki Deprem Bölgeleri Haritası Background. Deprem haritası, sismotektonik haritalar ve deprem kaynak zonlarında meydana gelebilecek bölgeleri göstererek hazırlanır. Deprem risk haritasına göre 5 farklı risk bölgesinden bahsedebiliriz.

Türkiyenin deprem haritası foto galerisi
Türkiyenin deprem haritası foto galerisi from d.haber3.com
Türkiye'nin ilk resmi deprem bölgeleri haritası 1945 yılında yersarsıntısı bölgeleri haritası adı altında hazırlanmıştır. Harita 4.4'te de gösterildiği gibi türkiye'deki üç ana fay hattının geçtiği yerler ile bu yerlerin yakın çevresi i ve ii. Türkiye fay haritası bingöl'de meydana gelen depremler ardından araştırılıyor.

1996 yılında yürürlüğe giren ve 2019 yılında yenilenen türkiye deprem bölgeleri haritası afad tarafından belirlenip, resmi gazetede yayınlanmıştır.

En son 1996 yılında hazırlanan türkiye'nin deprem tehlike haritası güncellenerek önceki gün resmi gazete'nin mükerrer sayısında türkiye'nin deprem riski yüksek bölgeleri haritada koyu kırmızı. Bir önceki haritada temel işlemler aynı deprem tehlikesini bölgelere bölüyordu. Türkiye fay haritası bingöl'de meydana gelen depremler ardından araştırılıyor. İşte türkiye fay hatlarının haritası.


Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url