47+ Türkiye Tektonik Deprem Haritası Pics

47+ Türkiye Tektonik Deprem Haritası Pics. Türkiye'de deprem riski olan bölgeler nerelerdir? Ülkemiz, harita 4.3'te gösterildiği gibi avrasya, afrika ve arabistan levhaları arasında yer almaktadır.

YKS Sınavı Konu Anlatımları, Yüksek Öğretim Kurumları ...
YKS Sınavı Konu Anlatımları, Yüksek Öğretim Kurumları ... from 2.bp.blogspot.com
Arap ve afrika levhasının anadolu yarım adasını sıkıştırmasından dolayı ülkemizde büyük boyutlarda fay hatları oluşmuştur. Bulundurulduğunda türkiye'nin deprem riski altında olduğu söylenebilir. Son dakika depremlerinin yer aldığı ve türkiye deprem tehlike haritası tablosunu haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

C) maden tetkik ve arama enstitüsünce hazırlanmış bulunan ülkenin tektonik haritası, d) i̇stanbul bakanlar kurulu'nun 5.4.1963 gün ve 6/1613 sayılı kararıyla türkiye deprem bölgeleri haritası adı.

Ülkemizde yaygın olarak görülen ve en tehlikeli olan deprem türü tektonik depremlerdir. Dünyanın iç yapısı konusunda, jeolojik ve jeofizik çalışmalar sonucu türkiye'de olan depremler de büyük çoğunlukla tektonik depremlerdir. Milyonlarca vatandaş şiddetli i̇zmir depreminden sonra deprem haritası türkiye arayışına geçti. Odtü, boğaziçi, akdeniz, çukurova, sakarya üniversitesi, maden tetkik arama genel müdürlüğü ve afad'ın yaptığı çalışmalar sayesinde türkiye'nin deprem haritası 21 yıldan sonra güncellendi.


Next Post Previous Post
No Comment
Add Comment
comment url